Het Ivybridge Leisure Centre in de regio Devon (UK) krijgt in de loop van 2018 een complete en ingrijpende make-over. Het bestaande vrije tijdscentrum wordt beheerd door de Britse fitness & leisure keten Fusion Lifestyle uit Londen. Het leisure centre krijgt een nieuw innovatief zes-baans Open Sky zwembad met een zonnedek en een state-of-the-art schuifdak in combinatie met moderne en duurzame zwembadtechnieken.

Vernieuwing en uitbreiding sportcomplex

Naast een algehele renovatie van het gebouw en installaties wordt onder andere het oude bestaande buitenbad gesloopt. Daarnaast wordt het sportcomplex uitgebreid met een grotere spin studio, een centraal gelegen café, een vernieuwde fitness studio en squashbanen. Dit alles naar een ontwerp van architect Abbey Design uit Canterbury.

 

Open Sky zwembadconstructie met schuifdak geïntegreerd

Architect Paul Hoppe van het Nederlandse Bright Buildings kreeg de opdracht om samen met het complete designteam van Fusion de Open Sky zwembadconstructie te ontwikkelen. De opdracht bestaat uit een staalconstructie, hoogwaardig geïsoleerde aluminium gevels en het schuifdak boven het zwembad. Bright Buildings bouwt het nieuwe Open Sky zwembad op zo’n wijze dat het geïntegreerd is in het bestaande complex.

Schuifdak - bovenaanzicht
Schuifdak - bovenaanzicht
Indoor - daglicht en frisse lucht
Schuifdak open
Schuifdak half open
Integratie in bestaand complex

Modernisering fitness accommodaties

Het plan markeert de start van een drie-jaren programma waarin de Fusion sport en fitness accommodaties verbeterd en gemoderniseerd worden. De Fusion keten is een van de grootste fitness ketens in Engeland met accommodaties gesitueerd tussen Wales, Londen en Newcastle. Het vernieuwde complex in Ivybridge wordt in de zomer van 2019 in gebruik genomen.

Meer weten over de toepassing van Open Sky schuifdaken? Neem contact op met architect Paul Hoppe.

Let’s open up your business

Laten we bespreken hoe Bright Buildings jouw zaken kan versnellen.

Neem contact met ons op