Vencomatic Group ontwikkelt, maakt en verkoopt innovatieve systemen voor het inrichten van moderne pluimveebedrijven over de hele wereld. Het nieuwe hoofdkantoor in Eersel is een multifunctioneel gebouw dat ruimte biedt aan logistiek, productie, een werkplaats, kantoren en een showroom. Het is een volwaardige campus die beschikt over 350 werkplekken en fungeert als het internationale kenniscentrum van de Venco Groep.

De belangrijkste uitdaging: duurzaamheid

Een belangrijke ambitie bij de bouw van de Venco Campus is de realisatie van een duurzaam en energieneutraal gebouw. Er is behoefte aan een innovatief daglichtsysteem, omdat er veel daglicht via het sheddak, atrium en de vliesgevels binnen komt. Bright Buildings gaat de uitdaging aan.

Onze oplossing: Breaam-gecertificeerd

Door gebruik te maken van hoogwaardige materialen en ons zelfontwikkelde systeem voldoet het gebouw aan de hoge eisen van isolatie en luchtdichtheid voor het verkrijgen van een BREEAM-certificering. Hiermee is de Venco Campus bij oplevering het duurzaamste en energiezuinigste bedrijfsgebouw van Europa.

De meerwaarde van Bright Buildings

We hebben bijgedragen aan een BREEAM-gecertificeerd gebouw dat snel en in nauwe samenwerking met de andere bouwpartners is gerealiseerd. Naast de ontwikkeling van het daglichtsysteem, verzorgen we de montage van de 6000 m2(!) beglazing voor de sheddaken, het atrium en de vliesgevels. Binnen drie maanden is de beglazing afgerond.

Meer weten over deze case?

Neem contact met ons op voor meer informatie of een inspiratiebezoek aan Venco Campus.

Let’s open up your business

Laten we bespreken hoe Bright Buildings jouw zaken kan versnellen.

Neem contact met ons op