Hogeschool Dronten is een onderwijsinstelling die zich richt op educatie, onderzoek en toepassing van agrarische kennis. Haar nieuwe onderwijsgebouw wordt omhuld door een glazen overkapping van ruim 16 meter; de hoogste glazen stolp van Europa. Dat noemen we nog eens een Bright Building!

De belangrijkste uitdaging: eigen uitstraling & ruimte voor events

Hogeschool Dronten wil haar schoolgebouw een unieke uitstraling geven die past bij haar agrarische karakter. Verder is de nadrukkelijke wens om een slimme, open ruimte te creëren voor grote events, ter compensatie van de binnenstad van Dronten die niet zoveel te bieden heeft.

Onze oplossing: uniek in Europa

Voor de nieuwbouw van deze grootschalige daglichtconstructie maken we geen gebruik van traditionele vliesgevel- en daksystemen. We introduceren een nieuwe daglichtoplossing voor de utiliteitsbouw die is geïnspireerd op de kassenbouw.

De toepassing van Bright Buildings heeft veel voordelen voor Hogeschool Dronten:

  • Grotere aantrekkingskracht – de uitstraling van het gebouw en de events in de ontmoetingsruime hebben een aanzuigende werking op studenten.
  • Minder exploitatiekosten – ten opzichte van het vorige onderwijsgebouw bespaart de Hogeschool ruim een ton per jaar aan energiekosten.
  • Meer welzijn – medewerkers en studenten voelen zich door het prettige binnenklimaat en het vele daglicht fitter, energieker en alerter.

De meerwaarde van Bright Buildings

We realiseren de oplossing in korte tijd en tegen hetzelfde budget als een traditioneel onderwijsgebouw. De enorme glazen stolp is een ware eyecatcher met een sterk onderscheidend vermogen in de onderwijswereld. Nog regelmatig krijgt de Hogeschool Dronten bezoekers die komen kijken hoe dit architectonisch wonder werkt en hoe het is gekoppeld aan de techniek.

Gert Vosjan: “Werken in dit gebouw is fantastisch. Door het vele glas heb je altijd natuurlijk licht en het klimaat is prima. Het was een gewaagd concept en we zijn er zeer tevreden mee.”

Meer weten over deze case?

Neem contact met ons op voor meer informatie of een inspiratiebezoek aan Hogeschool Dronten.

Let’s open up your business

Laten we bespreken hoe Bright Buildings jouw zaken kan versnellen.

Neem contact met ons op