Het HatchCare Centre dat we bouwen voor opdrachtgever Optibrut is een toekomstgerichte ‘early feeding’ kuikenbroederij in Nordhorn (Duitsland). In het ontwerp zijn onder meer glazen bezoekerscorridors verwerkt die op elk moment inzicht geven in de manier van werken. Hierdoor zorgen rondleidingen niet meer voor een verstoring van het productieproces en nog belangrijker: er is een open verbinding met externe partijen, zoals klanten, maatschappelijke organisaties en zelfs actiegroepen.

 

De belangrijkste uitdaging: internationale ontwikkeling

De Nederlandse ondernemer achter Optibrut wil bedrijfsruimte realiseren in Duitsland, maar heeft geen ervaring met nieuwbouw en werkt het liefst met een Nederlandstalige partner. Bijkomende uitdaging is dat dierenwelzijn en ketenverantwoordelijkheid in de voedingsmiddelenindustrie onder een vergrootglas liggen. Optibrut wil veel transparantie in het gebouw om uit te dragen dat ze openheid geeft in haar bedrijfsprocessen.

Onze oplossing: compleet nieuw gebouwconcept

Samen met HatchTech, een partner uit de pluimvee-industrie, hebben we een totaal nieuw gebouwconcept ontwikkeld: het HatchCare Centre. Het gebouw is de eerste volledig transparante broederij in Europa. Een betaalbaar alternatief voor een traditioneel gebouw dankzij toepassing van standaard componenten.
Optibrut hanteert het ‘early feeding’ concept van HatchTech, waarmee kuikens diervriendelijker ter wereld komen. Het gebouw heeft enorme PR-waarde als toonbeeld van de gewenste transparantie in de voedingsmiddelenindustrie. Consumenten vragen steeds meer om diervriendelijke producten, het gebouw versterkt de diervriendelijke profilering van Optibrut richting de afzetmarkt en draagt zo bij aan extra omzet.

De meerwaarde van Bright Buildings

Bright Buildings neemt de opdrachtgever alles uit handen. Optibrut profiteert van design, vergunningstraject, bouwbegeleiding en realisatie door een Nederlandse partner met veel ervaring in internationale bouw.

Klaas Knol en Hans Groot Koerkamp: “We kijken uit naar onze nieuwe broederij en zien daarbij de samenwerking met Bright Buildings met vertrouwen tegemoet!”

Meer weten over deze case?

Neem contact met ons op voor meer informatie of een inspiratiebezoek aan het HatchCare Centre in Nordhorn (D).

Let’s open up your business

Laten we bespreken hoe Bright Buildings jouw zaken kan versnellen.

Neem contact met ons op