In Wilp verrijst de nieuwbouw van Schoneveld Breeding. Het complex met kantoren en kassen gaat dienst doen als productielocatie en educatieruimte voor de plantenveredelaar uit Twello. Uniek aan het complex is een grote glazen stolp waarin de zogeheten ‘Plant X Perience’ wordt gehuisvest.

 

De belangrijkste uitdaging: Integratie nieuwbouw in de natuurlijke omgeving

Schoneveld Breeding was al jaren toe aan flink meer ruimte dan de locatie in Twello te bieden had. Het nieuwbouwcomplex in Wilp biedt volop ruimte aan bijna 200 medewerkers en wordt ingebouwd in het landschap. Dit is belangrijk voor Schoneveld, gezien het groene karakter van het bedrijf. De nieuwbouw is ontworpen door BDG Architecten. Voor de bouw wordt gebruik gemaakt van de expertises van Bright Buildings, Technokas en Haafkens. Het complex bestaat uit meerdere onderdelen:

  • Productiekas 12500 m2
  • Bedrijfsruimte 7000 m2
  • Educatie inspiratie ruimte 3000 m2

Plant ‘X’Perience

Het inspiratiecentrum Plant ‘X’perience wordt in een glazen stolp op het achtererf van de boerderij gebouwd. De stolp herbergt utiliteitsgebouwen waarin veel onderzoekswerk gedaan kan worden. Er komt een weefselkweek laboratorium, een ruimte voor celbiologie en voor zaadtechnologie. Daarnaast komen er ruimtes voor productpresentatie, vergaderingen en overleg. Alle ruimtes bevinden zich straks onder de glazen stolp. Hier wil Schoneveld bovendien leerlingen en andere geïnteresseerden rondleidingen geven.

Bright Buildings maakt bij het bouwen van de glazen stolp gebruik van haar Thermolux ISO systeem om aan de vereiste U-waarde van de beglazing te voldoen.

 

 

Meer weten over deze case?

Neem contact met ons op voor meer informatie of kijk via de webcam mee op de bouwplaats bij Schoneveld.

Let’s open up your business

Laten we bespreken hoe Bright Buildings jouw zaken kan versnellen.

Neem contact met ons op