Het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor van ingenieurs-bureau Fluor is gevestigd op een duurzaam bedrijvenpark in Hoofddorp. Voor de realisatie van de nieuwbouw werkte het Amerikaanse bedrijf volgens een integraal design & build verband, dus zonder de traditionele scheiding tussen ontwerp en uitvoering. Doelstelling was een zo intelligent mogelijke huisvesting, met hoogwaardige kwaliteits- en veiligheidseisen. Dat in deze opzet geslaagd is, bewijst de toekenning van het Breeam excellent design certificaat.

Het kantoor is gebouwd rond de speciale manier van werken van Fluor. Het bedrijf wilde diepe kantoorvloeren, naar een standaardmodel dat ze wereldwijd hanteren. Dergelijke breedtes mag je in Nederland niet aan weerszijden van een gang leggen, in verband met daglichttoetreding. Dit is opgelost met een groot atrium in het hart van het gebouw, tussen beide vleugels. Zo komt er van beide zijden voldoende daglicht op de kantoorvloeren.

Het atrium is de belangrijkste ontmoetingsplek van het gebouw. Binnen Fluor wordt door zeer grote internationale projectteams (900 medewerkers) gewerkt aan complexe projecten. Deze afzonderlijke teams treffen elkaar niet op de werkvloer, maar wel in de prettig ingerichte ruimte van het atrium.

Bright Buildings werd door aannemer Dura Vermeer ingeschakeld voor de bouw van het atrium; een gebogen glaskap met een oppervlakte van 969 vierkante meter. Met in eigen huis geproduceerde Thermolux Excellent profielen werd een duurzame oplossing ontwikkeld voor de 30 meter brede glasdakconstructie. Deze koud gebogen glaskap met triplebeglazing is vakwerk van de bovenste plank en een van de eerste toepassingen in haar soort in Europa. Het project is 3-D ge-engineerd volgens de BIM methodiek. Verdere bijzonderheden:

  • koud gebogen triplebeglazing op rondgewalste stalen bogen
  • beweegbare zonweringscreens
  • onderhoudsbruggen aan buiten en binnenzijde
  • U-waarde van het trippel glas is 0,8 W/m2K.

Let’s open up your business

Laten we bespreken hoe Bright Buildings jouw zaken kan versnellen.

Neem contact met ons op