Het Eiland van Maurik is een prachtig vakantiepark in de Betuwe. In 2016 nog door de ANWB uitgeroepen tot camping met de mooiste huuraccommodaties van Nederland. Het park blijft continu vernieuwen en wil optimaal gebruikmaken van het nieuw aangelegde zwembad. Een Open Sky gebouw is de multifunctionele oplossing die daarvoor zorgt.

De belangrijkste uitdaging: het hele jaar door ‘buiten’ zwemmen

De afgelopen jaren is het Eiland van Maurik flink uitgebreid, met onder meer nieuwe chalets en strandhuizen. Nu is het tijd voor de volgende stap: het voorzieningenniveau zover upgraden dat gasten het hele jaar op het park willen verblijven. Bright Buildings ontwerpt een unieke transparante zwemaccommodatie voorzien van een Open Sky schuifdak en Skywall hefgevels. Zodra het buitenseizoen eindigt, is het zwembad volledig overdekt.

Onze oplossing: dak en wanden schuiven open en dicht

Bij mooi weer schuift het dak van het zwembad automatisch open om zon, daglicht en frisse lucht binnen te laten. Daarnaast schuiven ook de transparante wanden van de accommodatie naar boven open, waardoor binnen- en buitenactiviteiten mooi in elkaar overlopen. In het gebouw is plaats voor een regulier zwembad van 10 bij 15 meter. Daarnaast wordt de al aanwezige waterspeeltuin voor kinderen geïntegreerd en komt er een apart landingbadje waarop de dubbele glijbaan uitkomt. Zo worden gasten van alle leeftijden op hun wenken bediend.

De meerwaarde van Bright Buildings

Bright Buildings is niet alleen verantwoordelijk voor het ontwerp, maar zorgt ook voor de daadwerkelijke bouw van het bijna 1000 m2 grote complex. Sinds het voorjaar van 2017 biedt het Eiland van Maurik maximaal waterplezier aan haar gasten.

Meer weten over deze case?

Neem contact met ons op voor meer informatie of een inspiratiebezoek aan het Eiland van Maurik.

Let’s open up your business

Laten we bespreken hoe Bright Buildings jouw zaken kan versnellen.

Neem contact met ons op