Bij WP Haton, wereldwijd(e) marktleider op het gebied van deegverwerking, is het nieuwe ‘Competence centre’ in gebruik genomen: Een moderne, transparante werkplek met een industriële touch, ontstaan uit een oude fabriekshal. Vanuit het open centre werken verkoop, service, projectmanagement en marketing samen om industriële bakkerijen van over de hele wereld te bedienen.  

Herbestemming van bestaande fabriekshal

De oude, leegstaande fabriekshal is compleet getransformeerd om de nieuwe kantoorbestemming mogelijk te maken. Het moest een ‘bright building’ worden met veel daglicht in de kern van het industriële fabriekspand. Het resultaat mag er zijn: De aantrekkelijke werkplekken en high tech spreekkamers kijken uit op een indoor patio en daglichttoetreding is maximaal dankzij de toepassing van sheddaken en de hoge glazen toren.

Nieuw kantoorconcept voor optimale samenwerking

Het innovatieve kantoorconcept werd ontwikkeld door Phidias Community Innovation i.s.m. architect Taci Yurtay van YEPP. Door mensen meer te verbinden intern, wordt de samenwerking extern versterkt. De nieuwe open ruimte draagt bij aan het klantgericht denken door juist die disciplines samen te brengen die veel klantcontact hebben.

Voor de realisatie werd daglichtspecialist Bright Buildings ingeschakeld. Wij verzorgden de technische uitwerking en realisatie van het concept in een complete staal-, glas- en aluminium sheddakconstructie. Ook realiseerden wij de eye-catcher in het geheel: De glazen WP Haton toren met vergaderruimtes en rooftopbar.

Hogere restwaarde dankzij transformatie bestaand vastgoed

Bestaande gebouwen bieden dankzij herbestemming ruimte voor verrassende huisvesting. Met de bouwkundige oplossingen en daglichttoepassingen van Bright Buildings kan binnen een bestaand casco een hoge kwaliteit worden bereikt op het gebied van esthetiek, duurzaamheid en gezondheid. Succesvolle transformaties bieden niet alleen maatschappelijk gezien meerwaarde, ze zorgen tegelijkertijd voor een hogere restwaarde van het vastgoed.

“Intern werken we nu nog transparanter en dat werpt z’n vruchten af extern.”

René van Rijn
Director Finance WP Haton
Project: Transformatie fabriekshal naar modern kantoor

Let’s open up your business

Laten we bespreken hoe Bright Buildings jouw zaken kan versnellen.

Neem contact met ons op