Minister-president Mark Rutte ontving onlangs het rapport ‘Spreek Smakelijk’ uit handen van Paul Polman (CEO Unilever) en FNLI-voorzitter Bas van den Berg (COO Royal FrieslandCampina). Volgens het rapport van adviesbureau Roland Berger, in opdracht van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), twijfelt de meerderheid van de Nederlanders wel eens aan de voedselproducerende industrie.

In het onderzoek staat onder meer dat slechts 25% van de Nederlandse consumenten vindt dat de levensmiddelenindustrie transparant is over de herkomst van voedingsmiddelen. De FNLI roept haar achterban op om actief de dialoog met het publiek aan te gaan en vaker de deuren op te zetten voor het publiek. Het vertrouwen in de sector moet worden versterkt en daarbij is transparantie het sleutelwoord.

Premier Rutte ontving naast het rapport ook een schaalmodel van een ‘fabriek van plexiglas’. Het model staat symbool voor de weg naar meer openheid en transparantie die de Nederlandse levensmiddelenindustrie inslaat.

Het complete onderzoek van Motivaction is hier te vinden. Het artikel over ‘Spreek Smakelijk’ vindt u hier.

Let’s open up your business

Laten we bespreken hoe Bright Buildings jouw zaken kan versnellen.

Neem contact met ons op